Egyéb dokumentumok

1. Prezentáció a tervezett King’s City beruházásról

King\’s City Magyarország prezentációs videó magyarul

2. Egy tanulmány a sukorói beruházásról

sukoró tanulmány

3. Schiffer András feljelentése Gyurcsány Ferenc ellen

Schiffer András feljelentése Gyurcsány Ferenc ellen

4. Emlékeztető a Nándorfehérvári Teremben zajló miniszterelnöki megbeszélésről

Az Emlékeztető 2008. május 26-án készült a befektetők és a miniszterelnök találkozóján. Az ügyészség gyanúját részben az Emlékeztető következő pontjaira alkalmazza: q0

Emlékeztető a 2008-ban tartott miniszterelnöki megbeszélésről

5. Tátrai email

Tátrai Miklós 2009. július 1-jén írt emailben egy emlékeztető létezésére utal, melyben szerinte Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök elrendelte az ingatlanok cserével való értékesítését.

Tátrai Miklós által küldött email

6. Nagy János levele Oszkó Péternek

Nagy János 2009. július 1-jén írt levele Oszkó Péternek, melyben 2008. május 26-án készült emlékeztetőre hivatkozva állítja, az MNV zrt. feladatául kapta, hogy a Fejér megyei ingatlanok cseréje ügyében eljárjon.

Nagy János levele Oszkó Péternek

7. A Központi Nyomozó Főügyészség határozata fordítói díj megállapításáról. Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Iroda zrt. részére 1.000.033 Ft-ot állapított meg fordítói díjként a Tátrai Miklós és társai ellen folyamatban lévő bűnügy során.

A Központi Nyomozó Főügyészség határozata fordítói díjról

 

8. A Fejér Megyei Bíróság ítélete a Magyar Állam és Joav Blum közötti telekcsere semmisségével kapcsolatban. Az ítélet alapján a csereszerződés érvénytelen, így a felperes Magyar Állam több mint 300 millió forintot köteles fizetni Joav Blum alperesnek.

Fejér Megyei Bíróság ítélete

 

9. A Fejér Megyei Bíróság a telekcsere kapcsán hozott ítélete részletes indoklásának 76. oldalán megállapítja, hogy a miniszterelnöknél tartott megbeszélésről készült feljegyzés az ingatlanüggyel kapcsolatban nem tartalmaz értékítéletet, döntést, és arra sincs utalás sem, hogy előkészítés után milyen döntést kellene hozni. A felperesnek kellett volna bizonyítania, hogy az ügylet színlelt volt és a jogszabályt megkerülte, de ezt a felperes nem tudta bizonyítani. A 79. oldalon pedig a telekcseréről szóló e-mail tárgyban kimondja az ítélet, hogy semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a miniszterelnöki megbeszélésen döntés született volna a telekcseréről.

Fejér Megyei Bíróság ítéletének indoklása (részlet)